Montag, 1. Dezember 2008

Vypsáni projektu - česky

Śląsk, Slezsko, Schlesien
- region, mnoha podob
fotografický objev

- Vypsáni projektu -

Projekt:
Slezsko je region uprostřed Evropy. A chová se již zcela evropský: Polsko má svůj Śląsk, Češi mají své Slezsko a Schlesien leží v Německu. Jsou rozdíly mezi zeměmi?
V průběhu své tisícileté historie se Slezsko neustále proměňovalo a dospělo tak ke své dnešní rozmanité kultuře. Kromě většinové společnosti zde žijí různé etnické a národnostní menšiny. Co spojuje obyvatele Slezska? Existuje společné kulturní dědictví nebo společná slezská identita, která se navzdory hranicím v rámci regionu zachovala?

Mladé ženy a muži ze tří zemí se vydávají na společnou fotografickou objevitelskou cestu a poznají během tří víkendů Slezsko s jeho obyvateli. Fotografie a získané vědomosti budou poté zveřejněny na internetu (Blog). Účastníci budou psát v němčině.

V průběhu víkendových seminářů se účastníci seznámí nejen s regionem a lidmi, ale naučí se fotografovat i krajiny, portréty, architekturu a akce.

Účast:
Pokud chceš s námi poznávat region ve středu Evropy: Slezsko, tak se nyní přihlas! Budeme společně cestovat do tří zemí: Polska, Česka a Německa. Portrétuj zámky, krajiny a lidi tak, jak je vidíš.

Pokud chceš být u toho, jsi ve věku 18-26 a mluvíš (velmi) dobře německy, tak se přihlas a o třech víkendech poznáš Slezsko s jeho obyvateli jako fotografický motiv. Měl bys mít zkušenosti v zacházení s digitální kamerou, zájem o téma a vlastní digitální kameru.

Účastnický příspěvek pro všechny tři části činí 1200,- CZK. Cestovné bude uhrazeno Prosíme, aby ses rozhodl pro nejvýhodnější možnost cestování. Rádi ti pomůžeme při naplánování tvé cesty!

Ucházej se do 12. ledna 2009 s vlastní fotkou a krátkým textem v německém jazyce na schlesienfoto@gmail.com! Fotku nám prosím pošli ve formátu jpg, 700kb až max. 1 MB
Z každé země se můžou zúčastnit maximálně čtyři osoby, tak si tu jedinečnou šanci nenech ujít!

Termíny:
Lubowitz (PL): 12.-15. února 2009

Krajinářská fotografie: Venkovské oblasti mají své zvláštnosti. Existuje mnoho příležitostí, v každodenním životě anebo o svátcích, při kterých lze vyfotit právě tyto zvláštnosti. Fotograf by se ovšem měl zabývat otázkou, jaký je charakter tohoto regionu. Jak a kde se dá nejlépe zachytit? Tvůrčím prvkem ve fotografii je barva. Jazyku barev bude v průběhu tohoto semináře věnován dostatečný prostor.

Opava (CZ): 05.-08. března 2009

Portrétová fotografie: Od začátků fotografie byl člověk oblíbeným motivem. Seminář dává tipy, jak udělat nejen momentky obličejů, ale zobrazit i charakter člověka. Kromě pravidel pro formální portréty, správnou pózu a nejlepší výřez bude tématem rovněž fotografování lidí na ulici, v soukromém životě nebo na pracovišti. Dostanete i tipy, jak opravit fotky na počítači.

Görlitz (DE): 02.-05. dubna 2009

Fotografie architektury a Eventfotografie: Eventfotografie zahrnuje všechno, co se týká vystupování, festivalů, sportu, přehlídek, zachycuje osoby při vykonávání náboženství, oslavy, jubilejní slavnosti a tak dále.

Digitální oprava proběhne na počítači pomocí programu Gimp pro úpravu obrázků.

Těšíme se na tvoji účast!

Susanne (Prag/ CZ), Friedhelm (Oppeln/ PL), Michael (Görlitz/ DE) a Monika (Oppeln/ PL)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen